アーモンドの果肉 Almond pulp
(カテゴリ:植物) (投稿日:2020年08月31日)
みなさん、こんにちは。
今日で8月も終わりですが、まだまだ暑い日が続きますね。
わたしたちには少々きつい暑さですが、植物たちはとても元気です。今日は中庭ヨーロッパゾーンにあるアーモンドについてご報告しますね。
Hello, everyone.
Today is the last day of August but still hot.
It is too hot for us but plants are fine.
We will introduce the Almond tree which is in the courty yard of Europe area.
何度かブログでもご紹介しましたアーモンドですが、みなさんご存知の通り、種の中の仁の部分を炒るなどして食します。
え?種の中だけ?
そうなんです!わたしたちは今までナッツとしてのアーモンドだけご紹介しておりました。しかし今、とてもいい色に色付いてきたアーモンドの果実を放っておく手はありません!
As you know, we eat seeds part of Almond fruit.
Only seeds?
Yes, we introduced only Almond as a nuts.
Look at these amazing color of fruits! We thought we should try to eat it.
たわわに実ったアーモンドの果実
Almond fruits
アーモンドは桃や梅、アンズなどと同じバラ科の植物です。この色付いた完熟アーモンド、もしやおいしく食せるのではなかろうか?というわけで早速、完熟して落下した果実を拾ってみました。
Almonds are the same rose family plants as peaches, plums, and apricots.
Isn't it possible to eat this colored ripe almond deliciously?
So we picked it up of fallen fruits.
ほとんどが種で果肉部分は1センチもないです。種のまわりは赤く色付き、果肉部分は白く、切ったとたんふわっと桃の香りがしました。これは期待できそうですね!皮をむいて試食してみました。
う~ん‥‥。食べれないこともないですが、ほのかな桃の風味のあと、えぐみが残ります。やはり果実としての利用価値は低いようです。先人は果肉が残念な味なので種の中を食してみようと思い立ったのでしょうか?
Most are seeds and the pulp is less than 1 cm.
The area around the seeds was colored red, the pulp was white, and when we cut, it smelled like a peach.
We expected that it must be tasty then tried to eat...
Well...We could eat it but after flesh peach flavor, bitter taste is remained.
This is not good to eat.
Did the ancestors decide to try the seeds because the pulp has a disappointing taste?
今回は植物館ガイドの一環として試食を行いました。植物館内の植物は、基本的には触ることも食べることも出来ませんのでご了承ください。
また、新型コロナ感染症拡大防止のため、世界を旅する植物館は9月6日(日)まで閉館となっております。ご迷惑をお掛けしますが合わせてご了承ください。
We had tasting it for the study and guide. Please note that the plants inside the botanical hall are basically neither touchable nor edible.
To prevent the spread of new corona infectious diseases, the Tokiwa museum will be closed until September 6th (Sun). We apologize for the inconvenience, but please understand that as well.